Jedinečné rumy z Haiti
První clairiny, který se staly skutečným rumem, překračují obvykle 4 roky stáří. Tím ztrácí primární vlastnosti Clairinu Michela Sajouse, aby se obohatil o nový aromatický profil typický pro stařené rumy. Tento Pure Single Rum, původně z Grand Terroir St Michel de L'Attalaye na Haiti, pochází ze 100% cukrové třtiny odrůdy Cristalline a zcela zraje v tropickém klimatu Port-Au-Prince. A poprvé vycház v provedení, které zrálo 8 let.
Vieux Vaval 8y First Release Cask Strength 53,6%
Tento jedinečný Clairin je pečlivě vyroben ze směsi červené a bílé havajské cukrové třtiny ručně sbírané. Po pečlivém lisování cukrové třtiny následuje destilace v tradičních kotlíkových destilačních přístrojích, které zachovávají přirozené chuťové tóny a esence. Rum po destilaci odpočívá ve dvou sudech, po single malt whisky z legendární palírny Benriach.
Vieux Vaval 8y představuje svůdné aroma s tóny medu, anýzu, zázvoru a skořice. Ve vůni se dále rozvíjí nuance ananasu a kafru, obohacené o tóny lilie, mimózy. Bohatá chuť vyniká náznaky vanilky, kandovaných citrusů, cukrové třtiny, lékořice. Závěr je dlouhý a dobře vyvážený s pepřovými a slanými dozvuky.
Vieux Casimir 8y First Release Cask Strength 51,8%
Vaval se nachází na jihozápadě Haiti v regionu Cavaillon a vyrábí clairin vyrobený z odrůdy cukrové třtiny Madame Meuze. Zraje ve dvou sudech, které se dříve používaly pro single malt z palírny Benriach ve Skotsku. Tahle verze je dosud nejstarší lahvovaný clairin.
Rum vyniká vůní třtinového cukru a šťávy s tóny banánů, ananasu, kafru. Chut je živá a krémová s náznaky vanilky, šalvěje, badyánu, hřebíčku a kokosového mléka. Závěr je dlouhý, hedvábný s dochutí čerstvého ovoce.